logo

Актуелности

Делије у Великој Иванчи

altКултурно спортска манифестација "Играле се делије" посвећена песнику Миодрагу Петровићу Сељанчици, одржана је у Великој Иванчи родном месту песника.

Четврту годину за редом, манифестација која се одржава у црквеној порти и школском дворишту у Великој Иванчи, окупила је велики број Иванчана и мештана околних села. Посетиоци су могли да виде богат културни програм, финале турнира у малом фудбалу и надвлачење конопца.

Овогодишњи песнички конкурс одржан са темом "Радујте се и веселите" окупио је око 500 песама аутора од Велике Иванче до Канаде. Прво место припало је Дајани Петровић из Ваљева, друго Јовану Бундалу и треће Мирославу Павловићу.

Окупљене госте и учеснике, поздравио је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- Поштовани Иванчани, драги суграђани, радујем се што смо опет заједно баш онако како би наш песник Милорад Петровић и волео да будемо, сложно у игри и весељу. Заједно, народ и црква, старо и младо. Увек гостопримљиви и добри домаћини, мештани и организатори манифестације "Играле се делије" дају пример народног духа заједништва који се пробудио и муњевито се шири по свим нашим месним заједницама и селима.

altПостоје људи са тужном судбином коју, на жалост, само време може да излечи. Такав је био наш Милорад Петровић. Песме су му за живота ушле у народни дух толико дубоко да су се поистоветиле се са народним песмама, а он сам не сме бити заборављен.

Књижевни конкурс постаје важан део ове манифестације и знак да памтимо нашег великог човека, земљака, писца и родољуба. Жеља нам је да овом манифестацијом мотивишемо и охрабримо младе људе да се укључе у културне активности нашег села и нашег града.

Верујем да ћемо сви заједно учинити да овај велики скуп у Великој Иванчи сваке године буде све већи, богатији и веселији. Хвала вам и проглашавам манифестцију отвореном - рекао је Глишић.

.

.

altalt altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.