logo

Актуелности

Сарадња општине и Младеновачке цркве

Градска општина Младеновац издвојила је 900 хиљада динара за уређење порте у Храму Успенија пресвете Богородице у Младеновцу.

Уз помоћ донација и средстава које је обезбедила општина успели смо да радове приведемо крају. Уредили смо тротоарае унутар дворишта, стазе око цркве и парохијског дома. Захвалио бих се на помоћи председнику градске општине Младеновац, Владану Глишићу. Захваљујући разумевању и доброј комуникацији, добром, здравом и искреном односу, и даље ћемо радити на унапређењу културног и духовног живота средине у којој живимо, на обострано задовољство, рекао је протојереј, Жељко Ивковић.

Пронашли смо модел сарадње који ће допринети очувању свих наших споменика културе и црквених објеката. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још оваквих пројеката кроз које ћемо помоћи обнову црквених објеката у другим месним заједницама на територији општине.
Најавио бих још једну заједничку идеју која ће ускоро заживети. Реч је о изградњи скулптуре Деспоту Стефану Лазаревићу. Предлог црквене и градске општине је да она буде постављена у парку, а јавност ће ускоро бити упозната са свим детаљима, рекао је председник градске општине Младеновац, Владан Глишић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.