logo

Актуелности

Одржано прво "Рабровачко прело"

altЦрквени одбор и мештани Рабровца организовали су манифестацију "Рабровачко прело" која се одржала 9. септембра у порти тамошње цркве.

Како нам је рекао Мирослав Арсић из црквеног одбора, ово је први пут да се манифестација одржава, а планира се да од следеће године ово буде дводневни скуп народне радиности. Ове године наступили су КУД- ови "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца и "Војвода Јанко Катић 1896" из Младеновца. Излагачи су на штандовима представили народне рукотворине, а уз богату кореографију наступила је и фолклорна група из Рабровца.

Прело је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац који је организаторима честитао на труду и пожелео успех у даљем раду са жељом да манифестација постане традиционална. Он је истакао да је "Рабровачко прело", организовано заједничким напором мештана и цркве, најбољи доказ да смо успели да пробудимо дух народног стваралаштва.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.