logo

Актуелности

Завршен мост у Кораћици

altГрадска општина Младеновац финасирала је са 1,8 милиона динара изградњу бетонског пешачко-колског моста на потоку Велики Бунар у Кораћичком засеоку Петкајски крај.

Уместо дрвене ћуприје преко које су, годинама на сопствени ризик, пешице, аутомобилима и тракорима, прелазили мештани Петкајског краја у Кораћици, саграђен је бетонски мост. На иницијативу и залагање мештана овог краја Кораћице, нарочито Милорада Сердаревића, градска општина Младеновац је финасирала израду пројекта, а затим и градњу самог моста.

Мост је изграђен преко бујичног потока којим је приликом обилнијих падавина са Космаја ишла велика количина воде и наноса чиме је цео овај потез у удолини постајао водена препрека дубине и до два метра, а до главног пута се ишло у кругу од пет километара што је нарочито било напорно за четрнаесторо школараца из овог краја.

.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.