logo

Актуелности

Анализа земљишта и воде са јавних чесми

altГрадски Завод за јавно здравље прикупио је узорке за анализу воде са јавних чесми и земљишта. Резултати ће бити објављени у току месеца.

Анализе се раде у оквиру редовног програма праћење квалитета чинилаца животне средине (ваздух, вода, земљиште), које спроводи градски Секретаријат за заштиту животне средине.

Узети су узорци воде са 21 јавне чесме као и узорци земље са пет локација у општини - парка, депоније, водоизворишта, јавне чесме и пољопривредног земљишта.

Према речима Гордане Димитирјевић Бјеличић, члана Већа градске општине Младеновац задужене за пољопривреду, заштиту животне средине и рурални развој, после неколико година поново се ради лабораторијска анализа земљишта и то са локација које је одредио градски Секретаријат за заштиту животне средине. Такође, вода је овај пут узоркована са свих јавних чесми у општини Младеновац.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.