logo

Актуелности

Обавештење - квалитет изворске воде са јавних чесми

altНа основу спровођења Програма контроле квалитета изворске воде са јавних чесама на територији градске општине Младеновац, коју је извршио Градски завод за јавно здравље из Београда, односно Лабораторија за хуману екологију и екотоксикологију, обавештавамо јавност о резултатима лабораторијског испитивања.

Према овој анализи извршеној дана 31.10.2018. год. вода за пиће је неисправна на свим узоркованим чесмама са којих смо да сада добили Извештај о испитивању.

Због повећане електропроводљивости и повећане количине нитрата, што показују резултати физичко-хемијских испитивања, као и због идентификованих бактерија ( Е.coli., Citrobacter sp., Enterobacter sp., Bacillus sp.), вода за пиће је неисправна на следећим јавним чесмама:

.

.

- Црквенац у Младеновцу;
- Матина чесма у насељу Баташево;
- Баба Рача у Јагњилу;
- Видарица у Јагњилу;
- Пескуша у Рабровцу;
- Локвица у Међулужју;
- Стројинац у Међулужју;

Скреће се пажња суграђанима да не користе воду за пиће са наведених јавних чесама у циљу заштите сопственог здравља.

Контрола квалитета изворске воде за пиће са јавних чесама се наставља, тако да се ускоро могу очекивати резултати са још 14 јавних чесама.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.