logo

Актуелности

Промоција књиге и филма "Маратонац"

altГрадска општина Младеновац, Спортски савез Младеновца и Спортски центар организовали су данас промоцију књиге и филма "Маратонац" о подвигу параолимпијца Горана Николића који је Гинисов рекордер са 55 истрчаних маратона и претрчаних 2.400 километара.

Посетиоци су могли да погледају филм и књигу "Маратонац" у којој је Горан Николић, родом из Велике Иванче, описао изазове са којима се сусретао током трчања маратона.

- Дуго сам се опирао писању књиге јер сам мислио да је то нескромно и да превазилази онај скромни мотив са којим сам кренуо да трчим маратон. Када смо били на пола пута писања књиге кренуло се у њену екранизацију тако да је филм старији брат књиге. Књига се промовише у свим градовима кроз које сам трчао, а филм је наступио на домаћим и страним фестивалима. Књига описује неке неуспехе и бродоломе кроз које сам учио, а филм више представља неке успехе, тако да се ради о аутобиографској књизи и документарном филму. Многе школе и професори су препознали књигу као мотив младима да се покрену и због тога ми је изузетно драго - рекао је Николић.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.