logo

Актуелности

ГДС гради пијац

ГДС гради пијац
Грађевинска дирекција Србије доставила је писмо о намерама да заједно са општином Младеновац крене у изградњу комплекса зелене пијаце. Односно, објеката на простору између улица Милосава Влајића, Војводе Путника, Живомира Савковића и Јанка Катића, а по усвојеном Плану детаљне регулације.
Писмом се даље наводи да је Дирекција спремна да својим средствима учествује у изградњи објеката на поменутој локацији до њиховог завршетка. Будући договори резлултираће закључењењм уговора са општином о заједеничкој изградњи, а којим би се прецизирали рокови, термини, права и обавезе обе уговорне стране.
Дирекција би осим изградње објеката, између осталог преузела и послове израде идејног решења, припрема тендерске документације и избор наповољнијих понуђача, контроле рокова изградње, висине и динамике утрошка новчаних средстава као и организацију стручног надзора над радовима.

Општина би са своје стране морала да реши имовинско – правне односе (регулисање накнаде власницима и корисницима, уклањање постојећих објеката у циљу припреме земљишта за изградњу), обезбеђивање свих прикључака на комуналну инфраструктуру, организацијu техничког прегледа.
У писму се истиче да Дирекција има дугодишње искуство у пословима изградње како пословно – стамбених објеката тако и других објеката од интереса за Репубику Србију, попут изградње и реконструкције граничних прелаза, домова здравља итд.

Према најави Бранислава Јовановића, председника општине Младеновац, уговор са Дирекцијом који ће садржати све детаље за обе уговорне стране би требало да буде потписан за око месец и по дана.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.