logo

Актуелности

Крецловић обишао "Делфин" и Спортски центар

Крецловић обишао "Делфин" и Спортски центар

Члан Градског већа, Горан Крецловић , посетио је данас Друштво за помоћ особама ометеним у развоју "Делфин" и Спортско рекреациони центар "Љубомир Ивановић Геџа". Према Крецловићевим речима циљ посете је договор са општином око отварања канцеларије за младе у организацији "Деце Београда", као и подршка организацији "Делфин" да наставе са досадашњим самопрегорним радом.

Члан Градског већа се са руководством Спортског центра упознао са проблемима и плановима ове спортске установе.


– Наш је циљ да део спортских активности које се сада одржавају у централним градским општинама преместимо у ову халу како би је оживели. Мени је жао што је рукомет, чије одржавње је планирано у овом центру, испао из програма Универзијаде и што Младеновачани неће имати прилику да виде једно велико светско такмичење у свом граду. Наравно то не значи да се ова хала неће обновити јер је свакако потребна Београду – каже Крецловић.


Питали смо члана Градског већа за утиске после обиласка Спортског центра ?


– Овај центар има два дела. Халу која је у солидном стању и пратеће садржаје. Зато хајде да искористимо оно што имамо. Потребне су нове свлачионице, а мали базен може бити центар за учење деце пливању док би у вечерњим сатима био део једног модерног фитнес центра. Има овде доста тога да се ради али има и воље јер је овај центар потребан и Младеновцу и Београду – наглашава Крецловић. Он је додао да се планира повратак неких међународних такмичења у Младеновац.


– Ова хала носи име по великану нашег рвања и сигуран сам да то такмичење неће ништа изгубити ако се пресели у Младеновац. Чак сам убеђен да ће интересовање Младеновчана бити много веће него што је сада. То питање ћемо колико сутра покренути са представницима рвачког савеза. Такође, разговарао сам са селекторима клубова да се утакмице млађих селекција одржавају у овом центру – рекао је Крецловић.


Многи мисле да је ова установа рупа без дна као и да не може самостално опстати нити уз помоћ општине. Финасијско решење се види у везивању Спортског центра за Београд ?


– Београду су потребни спортски центри и оставимо челницима општине да се договоре са челницима Града, а до тада можемо користити оно што имамо. То су два паралелелна процеса које ја не бих укрштао. Младеновцу треба овај центар, а финасирање препустимо ономе што је реална могућност општине Младеновац и града Београда. Сигуран сам да ћемо наћи прави начин да сачувамо све објекте на територији града – каже Крецловић.


Директора Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић Геџа", Мирка Стевановића , питали смо који су највећи проблеми ове установе ?


– Прве свега финасирање. Издвојено је недовољно новца из буџета општине и то је врло мало за оволики објекат. Људи има довољно и само их треба на прави начин упослити. Мислим да би уз мало више средстава све боље функционисало. Потребна је реконструкција крова јер на једном делу прокишњава, уређење теретане, а сматрам да би се са мање од милион и по динара фитнес сала уредила. Имамо мало економских термина и наши приходи су врло мали. Ја, нови Управни одбор и мој заменик господин Стојковић, имамо доста идеја за наредну годину. Циљ нам је да овде доведемо што више младих. Планирамо изградњу клизалишта као и бар два тениска терена – нагласио је Стевановић. Он је додао да припреме за Новогодишњи турнир у малом фудбалу који ће се одржати од 13. децембра до 13. јануара, иду по плану. Стевановић каже да је намера руководства да учествује што више екипа и прогнозира да ће их ове године бити преко 40 као и да је циљ да овај турнир у будућности буде један од најјачих у Србији.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.