logo

Актуелности

Одржана 6. седница СО Младеновац : Разрешења и именовања

Одржана 6. седница СО Младеновац : Разрешења и именовањаНа данашњем заседању општинске Скупштине одборници су расправљали о шест тачака допуњеног дневног реда. У складу са усвојеним Статутом општине Младеновац и предвиђеним изменама донете су одлуке о разрешењу,односно именовању досадашњих и нових носиоца функција.

Досадашњи председавајући Скупштине општине Младеновац, Бранислав Јовановић, рекао је на почетку заседања да у складу са променама које доносе усвојени Статути Београда и Младеноваца, он више није председник Скупштине и да се мора наставити конституисање скупштинских органа. Након тога је предао вођење седнице најстаријем одборнику у сали Светислав Никодијевићу.

Никодијевић је ставио на гласање нови, допуњени дневни ред који је усвојен након чега је предао вођење седнице најстаријем одборнику Предрагу Степићу.

1. ПРЕДЛОЗИ РЕШЕЊА О ПРЕСТАНКУ И ПОТВРЂИВАЊУ МАНДАТА ОДБОРНИЦИМА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

– Предложеним решењем утврђен је престанак мандата одборника СО Младеновац и то Бранислава Јовановића (Демократска странка Србије – Нова Србија – Војислав Коштуница), обзиром да је изабран за председника градске општине Младеновац ; Дејана Чокића ("Савез за препород Младеновца" – Предраг Чокић) јер је изабран за заменика председника општине ; Ивана Јанковића ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић) јер је изабран за члана Општинског већа и Милана Ђорђевића ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић) који је такође изабран за члана Општинског већа.

Такође, предложен је и престанак мандата следећим одборницима : Горице Ђорђевић ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић) због подношења оставке ; Фиданке Јелаче ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић) због подношења оставке и Јасмине Прокић са исте изборне листе, такође тбог подношења оставке.

Истоврмено, предложеним решењем потврђују се мандати новим одборницима и то Срби Богдановићу (Демократска странка Србије – Нова Србија – Војислав Коштуница) ; Драгану Томићевићу ("Савез за препород Младеновца" – Предраг Чокић) ; Зорану Шекуларцу, Весни Влајић, Ратомирки Милошевић, Предрагу Степићу и Драгани Стојановић (сви са Изборне листе ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић)

Одборници су већином гласова усвојили предложена решења.

2. ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

– Одборници су тајним гласањем, већином гласова (за 35, неважећи 10), за новог председника СО Младеновац изабрали Радету Марића ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић). Нови председник Скупштине преузео је нову дужност и обратио се одборницима.

– Имам намеру да са овог места радим у складу са законом, статутом и пословником наше скупштине, у интересу грађана наше општине. Надам се да је свима нама исти циљ – рекао је између осталог Марић.

3. ИЗБОР ЗАМЕНИКА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

– Одборници су тајним гласањем, већином гласова (за 34, неважећи 10), за новог заменика председника СО Младеновац изабрали Данијела Пантића ("Младеновац – за европску Србију" – Борис Тадић). После гласање Пантић је преузео нову дужност.

– Радићу у интересу свих одборника и помоћи ћу председнику скупштине у свему што је навео.

4. РАЗРЕШЕЊЕ И ИЗБОР ЧЛАНА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

– На предлог председника општине Младеновац предложено је да се Саша Милић разреши члана Општинског већа, а да се изабере Миомир Мрвошевић. Тајним гласањем, већином гласова, усвојен је и овај предлог.

5. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ Тачка је усвојена већином гласова.

6. ПРЕДЛОГ ПОСЛОВНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ Тачка је усвојена већином гласова.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.