logo

Актуелности

Стигао нови "паук"

Стигао нови "паук"Према најавама из младеновачке "Паркинг службе" ново специјално возило за подизање аутомобила – "паук", изаћи ће на градске улице до краја године. Данас смо обишли раднике ове службе који су на платоу пијаце у Баташеву испробавали све могућности нове "Реноовое" машине вредне 8,4 милиона динара.

Они возачи који су, због тежине својих џипова, комби возила и осталих већих аутомобила, злоупотребљавали јавна паркиралишта и "опседали" градске тротоаре, мораће убудуће да као и остали поштују правила о паркирању обзиром да нови "паук" може да подигне возила тежине до 4.500 килограма.

– Специјални камион "Рено" са хидрауличном дизалицом може да подигне возила тешка до 4.5 тоне. Искорак хидрауличне дизалице је 8 метара и на тој дужини може да подигне аутомобил тежине до 1.300 килограма што је у рангу "голфа 2" или "Флориде", а што је искорак краћи расте и носивост. Тако да са минималним извлачењем дизалице "паук" може да подигне аутомобил тежак 4,5 тоне. Примера ради нека од блиндираних возила су тешка 4,5 тоне, док су џипови и комби возила оквирне тежине око 3 тоне, тако да ће и та возила убудуће моћи да се односе уколико су неправилно пракирана – рекао нам је Александар Јовановић, шеф "Паркинг службе"

Он је додао да је возило атестирано као и да радници имају сертификате за руковање. Уколико се правилно рукује возилом, савремена хидраулика потпуно смањује могућност оштећења подигнутих аутомобила.

– Возило ће изаћи на младеновачке улице до краја године, тако да ће "Паркинг служба" радити са два возила. Екипе ће бити свакодневно на улици од 07.30 до 19.30, осим суботе када ће радити од 07.30 до 13.00 и од 22.00 до 02.00 изјутра, док недељом неће радити. Овај суботњи ноћни режим је нарочито значајан јер смо баш прошлог викенда реаговали на позив жене која је хитно морала у болницу, а гражу јој је блокирао други аутомобил. Сада смо у фази формирања још две екипе – каже Јовановић.

Тренутно је актуелно повећање цена паркинга у Београду, па смо питали шефа "Паркинг службе" да ли ће поскупети паркирање и у Младеновцу.

– Повећање цена се предвиђа за другу половину наредне године и неће бити веће од 6 одсто колико смо буџетски лимитирани. Ово повећање ће се односити пре свега на карте за прву и другу зону, као и за дневне кате – рекао нам је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.