logo

Актуелности

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већаНа данашњој 5. седници Општинског већа усвојен је допуњени дневни ред са девет тачака. Тако су већници између осталог усвојили још један ребаланс буџета, предлог општинског буџета за наредну годину, стратегију сузбијања наркоманије и четири Плана детљне регулације који ће се наћи на предстојећој седници општинске скупштине. Све тачке су једногласно усвојене. Све тачке су једногласно усвојене.

1. НАЦРТ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2008. ГОДИНУ.

2. НАЦРТ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2009. ГОДИНУ. – Нацртом је предвиђено да буџет за наредну годину износи укупно 666.581.039 динара. Буџет се састоји од текућих прихода у износу од 648.884.000 динара који се увећавају за сопствене приходе индиректног корисника буџета од 17.697.039,00 динара. У текућу буџетску резерву издваја се 7.523.465,00 динара, док се за сталну буџетску резерву планира 300.000,00 динара.

3. НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ СУЗБИЈАЊА ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ У ОПШТИНИ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 2009 ДО 2013. ГОДИНЕ. – Обрађивач овог документа је Координациони одбор за борбу против болести зависности који чине Горан Пешић, Добрица Недељковић и Зоран Милетић. Петогодишњим планом је предвиђен низ мера, док се током наредне године између осталог планира утврђивање броја зависника у Младеновцу, побољшање сарадње са школством, здравством, полицијом, црквом и осталим установама, сарадња са другим градовима, формирање канцеларије за младе и СОС телефона, осветљавање школских дворишта и увођење видео надзора итд.

Бранислав Јовановић је истакао да је ово први пут да ће општина Младеновац званично донети један документ као предлог решавања проблема који у нашој општини постаје све већи.
– Сви ми можемо да решимо заједнички проблем ако заједнички радимо и мислимо, и то се не односи само на овај проблем. Из досадашњег искуства знам да када не мислимо на исти начин проблем нећемо ни да решимо. Разговор са новим командиром Полицијске станице је обављен и он је обећао да ће преузети све активности из њиховог дела посла. Наш посао је превентива и ту можемо и морамо да уложимо и новац и труд. Једино полиција може да ради на терену, она до сада то није радила. Постоји обећање да почети да раде, а то не може за дан или два, али за месец дана видеће се на улицама града да ли се нешто ради или не. Ако се ништа не ради ни за месеца дана онда постоје више инстанце које ће наћи начина да реше овај проблем. Наше је само да тражимо да се проблем реши и да свако да ради оно за шта прима плату – рекао је Јовановић.

Горан Пешић је рекао да је овај документ основа за будући рад Координационог одбора те да испуњење циљева зависи како од чланова одбора, тако и од општине и других фактора у локалној заједници.

На његово излагање прикључио се члан већа Миомир Мрвошевић који је рекао да рекао се нада да ово неће бити још једна од прича у којој се направе комисије и програми, а после неколико године ништа се не уради.
– Мислим да је у овом документу проблем наркоманије ублажен. Много је гора ситуација и мислим да не би требали у Младеновцу да прикривамо право стање. О томе ко је крив и за шта, сада није битно. Замолио бих вас да та комисија много агресивније наступа. Знам да ћете у првом тренутку наићи на отпор, конктерно код полиције или судства, али ако вам командир каже - ми немамо тим за борбу против наркоманије - да се не остане на томе већ да будете упорни и чврсти. Уколико се буде одлучан за три године може да се сузбије проблем наркоманије у Младеновцу. Репресивним мерама за две – три године могу да се отклоне људи из овог града који продају дрогу. Не желим да се после пар године опет сретнемо и кажемо имали смо затворена врата у полицији, судству или школама – рекао је Мрвошевић.

4. НАЦРТ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ И ДОПУНИ ОДЛУКЕ О ПРЕСТАНКУ РАДА ФОНДА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЗГРАДЊЕ СТАНОВА СОЛИДАРНОСТИ.

5. НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ "БАТАШЕВО" ИЗМЕЂУ УЛИЦА ВАРДАРСКЕ, СМЕДЕРЕВСКИ ПУТ, ФРУШКОГОРСКЕ, МИЛАНА БЛАГОЈЕВИЋА И САВСКЕ У МЛАДЕНОВЦУ. – Члан Општинског већа Драган Марковић је нагласио да је у току ове године усвојено девет урбанистичких планова и тиме значајно подигнут порценат планске покривености територије наше општине.
– Раније је покривеност урбанистичким плановима била свега 10 – 15 % територије, али са оним што је усвојено у последњих годину дана и са ова четири плана обезбедићемо већу знатно већу покривеност. То значи да стварамо услове инвеститорима да могу да граде како у самом центру тако и по ободима града што значи да ће град свакако бити лепши и уређенији. Тако да ја подржавам ову тачку и предлажем њено усвајање – рекао је Марковић.

6. НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ, МИЛОВАНА Т. ЈАНКОВИЋА, МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА И ВОЈВОДЕ МИШИЋА (ЛОКАЦИЈА МИХАИЛА МИЛОВАНОВИЋА) У МЛАДЕНОВЦУ.

7. НАЦРТ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ОКО УЛИЦА МИЛЕВЕ МАРИЋ, ПАЈЕ ЈОВАНОВИЋА И МАГИСТРАЛНОГ ПУТА М-23 (ЛОКАЦИЈА "ТАКОВСКА-КОЛУБАРСКА") У МЛАДЕНОВЦУ.

8. НАЦРТ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ПРОСТОР ИЗМЕЂУ УЛИЦА МИЛОСАВА ВЛАЈИЋА, ВОЈВОДЕ ПУТНИКА, ЖИВОМИРА САВКОВИЋА И ЈАНКА КАТИЋА У МЛАДЕНОВЦУ.

9. РАЗНО. – Већник Милан Ђорђевић је затражио одговор на радни закључак чије је усвајање покренуо на прошлој седници, односно да ли су стручне службе провериле и утврдиле на основу чега се наплаћују комуналне таксе непрофитабилним удружењима. Ђорђевић је рекао да није добио никакав одговор, на шта је реаговао Бранислав Јовановић саопштењем да ће он преузети обавезу да дође до одговора и о томе обавести Општинско веће.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.