logo

Актуелности

Мирјана Симовић нови Начелник Општинске управе

Мирјана Симовић нови Начелник Општинске управеНа данашњем ванредном заседању Општинског већа, чланови овог скупштинског органа расправљали су о три тачке дневног реда. Све три тачке су једногласно усвојене.

Након објављеног јавног конкурса у листу "Данас" од 12. децембра 2008. године за постављење начелника Општинске управе пријавило се два кандидата. Увидом у приложену документацију Општинско веће је данас једногласно поставило Мирјану Симовић, дипломираног правника из Младеновца, за начелника Општинске управе.

На јавни конкурс се пријавила и Светлана Кеча, дипломирани правник из Младеновца, али разматрањем тражених и приложених конкурсних докумената Комисија је утврдила да овај кандидат није приложила доказ да није осуђивана за кривично дело на безусловну казну затвора од најмање шест месеци или за кажњиво дело које је чини неподобним за обављање послова у државном органу, односно утврђено је да је њена пријава непотпуна.

Као другу тачку дневног реда већницу су једногласно усвојили Нацрт Одлуке којом се налаже Општинској управи да донесе решење којим ће се утврдити престанак права коришћења Концерну "Петар Драпшин" на катастарским парцелама у укупној површини од 7.19 ha (које се налазе ван круга предузећа, где се налазе објекти од општег инетереса и јавне намене) и утврди право коришћења у корист општине Младеновац. Истом одлуком се налаже ЈКП "Младеновац" да отпише своја потраживања према овом предузећу која на дан 30.11.2008. године износе 49.977.874 динара. У образложењу се наводи да је ова одлука донета у циљу помоћи приватизације Концерна "Петар Драпшин".



Под трећом тачком, разно - јавио се већник Миомир Мрвошевић, који је рекао да га је замолио председник месне заједнице у Великој Крсни како би се решио проблем осветљења у овом крају. Мрвошевић је рекао да су сијалице постављене прошле године делом неисправне. Он је додао да и поред интервенције екипе сијалице и даље не светле. Мрвошевић је предложио да они који су мењали сијалице обавесте председника месне заједнице и да се тај проблем реши. Веће је одлучило да упути допис Електродистрибуцији Младеновац да достави извештај у чему је проблем са сијалицама у Великој Крсни.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.