logo

Актуелности

Студија о водоснабдевању у пет београдских општина

Студија о водоснабдевању у пет београдских општина Заједнички рад стручњака Градског завода за јавно здравље, Пољопривредног и Шумарског факултета представљен је јуче кроз студије стања водоснабдевања општина Сопот, Гроцка, Младеновац, Лазаревац и Обреновац са анализом могућности прикључења на београдски водовод. Наручилац посла је Управа за воде Секретаријата за комуналне и стамбене послове, а истом приликом представљена је и студија интегралног уређења слива реке Болечице.

Весна Слијепчевић из Градског завода за јавно здравље рекла је да је студија о стању водоснабдевања у ових пет београдских општина последњи пут рађена 1984. година, а да се од тада много тога променило.

– Приликом израде студије обрадили смо 27 индивидуалних водовода, који припадају месним заједницама, удружењима грађана, школама, па чак и манастирима. Закључак је да чак 63 одсто таквих водовода имају капцитет мањи од једног кубног метра воде у секунди, да се јако лоше или никако не одржавају, као и да се у само осам водовода врши редовна дезинфекција. Систематска контрола исправности воде за пиће редовно се обавља само у школским водоводима, а наше анализе показале су хемијску или микробиолошку неисправност воде из појединих водовода – рекла је др Слијепчевић, додајући да су стручњаци са Пољопривредног факултета анализирали састав и утицај земљишта на квалитет воде.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.