logo

Актуелности

Манифестација "Играле се делије"

altКултурно спортска манифестација "Играле се делије" посвећена песнику Миодрагу Петровићу Сељанчици окупила је 70 аутора који су учествовали на песничком конкурсу "Жива вода православља осам векова нас напаја".

Пету годину за редом, манифестација која се одржава у црквеној порти и школском дворишту у Великој Иванчи, ове године, због временских услова, одржана је делом у сали бисокопа Центра за културу. На турниру у малом фудбалу такмичило се 16 екипа.

Песници су представили своје радове у цркви у Великој Иванчи. Овогодишњи песнички конкурс одржан са темом "Жива вода православља осам векова нас напаја" окупио је око 200 песама пристиглих из пера седамдесет аутора. Прво место припало је Биљани Милошевић из Београда, друго Стевану Милошевићу из Врања и треће Милу Раду из Подгорице.

Концерт Биље Крстић и групе "Бистрик" одржан је у сали бисокопа као и наступ културно уметничких друштава.

altОкупљене госте и учеснике, поздравио је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

- Драги суграђани, вечарас нас је овде окупио наш чувени земљак и песник Милорад Петровић Сељанчица на једној манифестацији која је постала прави народни сабор, место дружења свих генерација, место песме, игре и весеља баш онако како би то данас волео да види Милорад Петровић Сељанчица, учитељ, песник, родољуб. Радујем се што смо опет заједно, народ, држава и црква, старо и младо. Увек гостопримљиви и Иванчани су добри домаћини, а мештани и организатори манифестације "Играле се делије" дају пример народног заједништва који се шири по Ковачевцу, Влашкој, Дубони и осталим нашим селима.

Општина Младеновац је поносна на ову манифестацију која је пример слоге и заједништва мештана. Захваљујем вам се што сте дошли и видимо се и следеће и још много година овде у Великој Иванчи, под Космајем, у добром здрављу и расположењу, са још богатијим програмом.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.