logo

Актуелности

Обележен 12. октобар Дан ослобођења Младеновца

alt

Свечаном академијом и полагањем венаца на спомен обележја у Младеновцу и Међулужју, градска општина Младеновац и општински одбор УБНОР-а обележили су 12.октобар - Дан ослобођења Младеновца у Другом светском рату.

Свечаности обележавања 75 годинa од ослобођења Младеновца присуствовали су челници општине Младеновац и делегације више борачких удружења. У име градске општине Младеновац, венце на споменик Српском ратнику у Младеновцу положили су председник општине Владан Глишић и заменик председника општине Мирјана Ђорђевић.

Свечаној академији у сали Центра за културу, између осталих, присуствовали су и борци НОР - а, а у програму Свечане академије учествовали су ОМШ Стеван Христић, КУД Шумадијаиз Влашке и глумац Небојша Кундачина. Учесници академије подсетили су на борбе за ослобођење Младеновца које су почеле 11. октобра 1944. године ослобађањем Међулужја, да би сутрадан јединице Првог пролетерског корпуса и снаге Црвене армије ослободиле Младеновац.

У име градске општине Младеновац, као организатора свечаности, присутнима се обратио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, који је честитајући грађанима 12.октобар, Дан ослобођења, изразио огромно поштовање према свима који су нам ту слободу омогућили, према прецима који су својом борбом и својим животима извојевали ту слободу и оставили је нама, својим потомцима, да је чувамо, али и да је предајемо својој деци и будућим генерацијама, као нешто највредније што можемо да им дамо.

Владан Глишић је рекао да се Србија поноси својим антифашизмом и својом борбом у Другом светском рату, доприносом који су њен народ и грађани дали у победи над великим злом који се надвио над целим светом.

altaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.