logo

Актуелности

Пријем за прваке Србије


Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић и Иван Јанковић, члан Општинског већа за спорт уприличили су данас пријем за пионире и руководство Одбојкашког клуба "Селтерс" који су освојили титулу првака Србије. Младеновачки одбојкаши су у финалној утакмици савладали вршњаке из Лучана са 3:2 у сетовима, оставивиши иза себе величине попут Црвене звезде, НИС Војводине и Партизана који су заузели треће, четврто и пето место.

За њихов успех пре свега је заслужан професор у пензији Сава Николић, којем је то била задња генерација, а последње две године њихов садашњи тренер Радослав Стојић који их већ две године успешно води. Учитељ ових момака и бивши тренер, Сава Николић је рекао да му је после 45 година бављења тренерским послом ово најлепши крај каријере. Он се захвалио играчима за све што су својим успехом учинили како за њега, тако и за нашу варош.

– Драго ми је да се покопио мој лични, тренерски успех са успехом клуба јер смо две године за редом у врху Србије. Никога се нисмо плашили, упркос великим именима попут Војводине, Звезде и Партизана јер их ми поштујемо, а они се нас плаше. Иза ове две године стоји велики рад што ови момци најбоље знају. Мислим да је новац који је општина издвојила за млађе селекције овим успехом преплаћен – рекао је Радослав Стојић, тренер О.К "Селтерс".

Бранислав Јовановић је нагласио да је ово пример како треба радити у спорту. Он је истакао да овакав систем рада треба да се пренесе на све клубове у Младеновцу јер једино улагањем у млађе категорије прави се база за напредак младеновачког спорта.

– Све друго што је рађено показало се као погрешно, јер док има пара има и резултата, а кад нема пара онда све пада у воду. На овај начин са децом из нашег града сигурно која ће више волети свој град него играчи са стране радимо праву ствар. То је нешто што треба наставити не само у вашој школи "Свети Сава", него и у свим школама – рекао је Јовановић.

Јовановићеве речи потврдио је и члан Општинског већа задужен за спорт, Иван Јанковић, који је рекао да се прича започета пре шест година са финасирањем млађих селекција клубова вишеструко исплатила.

– Тада смо расчистили са првим тимовима и одлучили се за улагање у млађе селекције и то се из дана у дан враћа. Док год смо се мучили са првим тимовима то нам се није враћало, а улагање у млађе селекције се, како и данас видимо, вишеструко враћа. Ово је велики успех, пре свега ваш, али и наше општине јер може да се подичи са вама. Општина Младеновац ће вам се одужити јер ћете у наредним данима бити награђени, а клуб ћемо финансирати и наредне године тако да у том смислу немате никакве бојазни – обећао је Јанковић.

О.К "Селтерс" – Младеновац : Немања Лазаревић, Филип Мандић, Богдан Радосављевић, Војкан Вуковић, Марко Живић, Божидар Ђорђевић, Матија Глишић, Јован Пилић, Ђорђе Митровић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.