logo

Актуелности

Радна посета Горњој Радгони


Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић и шеф Кабинета, Лидија Лекић, боравили су 1. и 2. јуна у дводневневној радној посети општини Горња Радгона у Словенији. Посета је организована на позив тамошњег председника општине и посланика словеначког парламента, Антона Кампуша.

Иначе, Младеновац и Горња Радгона, су братске општине које преко двадесет године остварују узајамну сарадњу, пре свега, из области културе. Према речима Јовановића, последњом посетом та сарадња подигнута је на виши ниво јер би мала словеначка општина на граници са Аустријом могла да постане мост преко којег ће Младеновац доћи до европских фондова.

– Циљ дводневне посете Горњој Радгони је сарадња на заједничким пројекатима и наступ према развојним фондовима Европске уније. Договорили смо се са стручњацима из њихове оштинске агенције "Пора", задужене за сарадњу са ЕУ око прављења пројеката и конкурисања за "европски" новац. Договорено је да им пошљемо једну кратку слику, личну карту општине, и да на основу тога дођемо до додирних тачака за будућу сарадњу. Конкретне резултате имаћемо већ у наредних месец дана – најавио је Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.