logo

Актуелности

Одржана ванредна седница Општинског већа


На данашњој 9. ванредној седници Општинског већа градске општине Младеновац једногласно је усвојено свих девет предложених тачака дневног реда. Између осталог, већници су данас гласали и о Предлогу одлуке о завршном рачуну буџета за 2008. годину,

I. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета градске општине Младеновац за 2008. годину и предлаже Скупштини градске општине Младеновац да Одлуку усвоји у предложеном тексту.

II. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Решења о неангажовању ревизора (екстерна ревизија) за завршни рачун буџета градске општине Младеновац, за 2008. годину и предлаже Скупштини градске општине Младеновац да Одлуку усвоји у предложеном тексту.

III. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Савета Позоришног фестивала и предлаже Скупштини градске општине Младеновац да Одлуку усвоји у предложеном тексту.

IV. Предлог Закључака којим се даје позитивно мишљење на Предлог решења о промени назива улице у КО Велика Иванча, који је утврдила Комисија за одређивање назива улица и тргова Скупштине градске општине Младеновац на 3. седници Комисије, одржаној 21.5.2009. године.

V. Предлог Закључака којим се даје позитивно мишљење на Предлог решења о промени назива улице у КО Рабровац, који је утврдила Комисија за одређивање назива улица и тргова Скупштине градске општине Младеновац на 3. седници Комисије, одржаној 21.5.2009. године.

VI. Предлог Закључка којим се даје позитивно мишљење на Извештај о раду за 2008. годину, Градског центра за социјални рад, Одељење Младеновац.

VII. Предлог Закључака којим се даје позитивно мишљење на Извештај бр. IV-9-96-1/424/2009 од 1.6.2009. године о реализацији акције "Очистимо Младеновац", члана Општинског већа Драгана Марковића. – У оквиру ове тачке Драган Марковић је оценио да је акција "Очистимо Младеновац" одржана током априла дала добре резултате и предложио да се чланови МЗ Пружатовац која је постигла најбоље резултате награде једнодневним излетом што је Веће усвојило.

VIII. Предлог решења о одбијању, као неосноване, жалбе бр. 7-352-8/2009 од 2.6.2009. године Илић Иване из Младеновца, ул. Радничка бр. 33, изјављене против решења бр. 7-352-8/2009 од 14.5.2009. године Одељења за комуналне, грађевинске и послове заштите животне средине Општинске управе градске општине Младеновац

IX. Разнo - У оквиру тачке разно јавио се Радета Марић, председеник Скупштине градске општине Младеновац, који је рекао да цени ефикасност али да би требали, како је рекао, мало више да се позабавимо неким стварима које су овде обрађене.

– Претпостављам да сте ви на припремним састанцима проучили овај буџет и овај извештај. Ја видим тамо неких пар ствари које су ми запале за око и претпостављам да сте извукли неке поуке из тога. Неке камате, казнени поени да се то у неком наредном периоду смањи. Тако да сам очекивао да овде буде предлог Одлуке о месним заједницама. То је кренуло, негде пре два месеца, да се одрађује али нешто се ту стало. Очекивао сам да се то добије као материјал за Скупштину и још неке акте које би требало да одрадимо. Надам се да ћете ви одржати још једно Веће пре Скуптшине, тако да ћемо имати мало више материјала да одрадимо пред годишње одморе. Договорићемо се око термина за Скупштину јер би према овим законским терминима требало да усвојимо овај извештај до краја месеца. Пошто годишњи одмори крећу, значи требало би врло брзо да закажемо Скупштину – рекао је Марић.

Председнику општине Младеновац, Браниславу Јовановићу, није у потпуности био јасан предлог председника Скупштине.

– Нисам вас много разумео, али преслушаћу записник па ћу се потрудити да схватим шта сте хтели да кажете. Све што је потребно, нема никавих проблема. Верујте ми да врло рано долазим у општину и проводим доста времена овде, можда чак много више него ранији председници. Свако може да дође код мене и предложи шта хоће, а сви чланови Већа равноправни. Виђамо се више пута на дан тако да нисам чуо неки предлог. Тачно је да смо имали припремне и радне састанке на којима се дискутовало о разним ставрима, које чак нису биле данас овде, јер у општини Младеновац тренутно има много проблема који се решавају – каже Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.