logo

Актуелности

Радионице о хигијенским навикама - демонстрација технике прања руку и зуба за децу ромске националности

alt

Представници Мобилног тима за инклузију Рома и Ромкиња општине Младеновац за област здравствене заштите организовали су за децу ромске националности основношколског узраста предавања и радионице о хигијенским навикама са посебним фокусом на прање руку и зуба.

Тим здравствених радника младеновачког Дома здравља др Дарко Стојановић, стоматолог, др Љуба Гркавац, специјалиста социјалне медицине и патронажна сестра ВМС Светлана Миленковић, ову активност је реализовао у оквиру Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2019-2021. године.

Радионице су одржаване у ромским насељима у кућним условима, док су стоматолошки прегледи обављени у зубној амбуланти Дома здравља.

Координаторка Мобилног тима и члан Већа ресорно задужена за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских и мањинских права
Сузана Васић изразила је задовољство одзивом родитеља и њиховом заинтересованошћу за адекватно одржавање личне хигијене деце.

"У претходном периоду организовали смо укупно 16 радионица и предавања којима је присуствовало 55-оро деце и 24 родитеља", рекла је Васићева и додала да су деци, након демонстрације технике прања руку и зуба, уручени лични хигијенски пакети, а породицама са више чланова велики хигијенски пакети.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.