logo

Актуелности

Усвојен ребаланс буџета


Гласовима 29 одборника Скупштина градске општине Младеновац усвојила је данас ребаланс буџета, односно ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНАМА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2009. ГОДИНУ. Против одлуке гласало је 17 одборника. Након данашњег ребаланса, шест месеци од усвајања буџета, у општинској каси биће 609.330.000 динара. Образлажући буџетске измене, председник општине Бранислав Јовановић, је рекао да смањење износи 39.554.000 динара у односу на првобитни буџет за ову годину.

– Ово умањење се огледа у томе што ће капитални део буџета бити смањен за око 30 милиона динара, буџетска резерва за два милиона и бонуси за запослене у износу од шест милиона који су избачени из буџета. Важно је рећи да постоје обећања града Београда да ћемо овај капитални део покушати да надокнадимо на други начин и да ће све оно што је планирано за ову годину бити одрађено – рекао је Јовановић и представио одборницима промене по одређеним буџетским позицијама.

Аргументовајући критику данашње одлуке, опозициони одборници су замерили да овакав буџет неће моћи да задовоље потребе општине, односно да ћемо врло брзи имати нови ребаланс буџета. Напоменуто је да нема смањења плата, да су накнаде за спорт и културу занемарљиве те да се и даље субвенционишу јавна предузећа од којих грађани Младеновца немају користи.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.