logo

Актуелности

"Бања" на Дедињу све теже доступна пацијентима


Како сазнаје дневни лист "Данас", запослени у београдском делу Института за рехабилитацију у Сокобањској 17, данас или сутра ће се референдумом изјаснити о издвајању од друга два дела ове установе – "Селтерс" у Младеновцу и "Врмац" у Прчњу.

– Наша установа ће до краја године нестати јер је пацијената све мање. Крајем прошле недеље било је попуњено 39 од 80 болничких кревета. Осим тога, готово све услуге се наплаћују тако да се "гаси" и поликлиника – каже др Драгана Сеферовић, кардиолог који ради у тој установи дуже од три деценије.

У Министарству здравља кажу да је Институт за рехабилитацију болничка установа специјализована за рехабилитацију којој статус није промоњен и није постала "бања". На питање о евентуалној пренамени зграде Института, одговорено је да ће се "решавање вишкова капацитета у специјалним болницама за рехабилитацију у државној својини, који нису неопходни за функционисање здравствене службе у Републици, обавити путем покретања поступка приватизације – у складу са Закључком Владе Србије из новембра 2007. године"

Делови текста пренети из дневног листа "Данас"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.