logo

Актуелности

Координациони састанак СКГО и Мобилног тима за инклузију Рома

altПредставници Сталне конференције градова и општина и Мобилног тима за инклузију Рома градске општине Младеновац одржали су координациони састанак на којем су дискутовали о спровођењу Оперативног плана у оквиру Програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“.

Чланови Мобилног тима представили су, кроз презентацију, реализоване активности Мобилног тима, укључујући и финансијски део, од дана усвајања Локалног акционог плана за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2019 – 2021. године.
Кроз теренске посете ромским насељима, одржавањем радионица и предавања, Мобилни тим је суграђане ромске популације информисао о доступним услугама Центра за социјални рад и остваривању права на исте, укључивању деце у образовни систем и редовном похађању наставе, хигијенским навикама, као и активним мерама за запошљавање.

На састанку је истакнуто да се активности реализују у складу са Оперативним планом, а упућене су и похвале на редовно месечно извештавање према СКГО.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.