logo

Актуелности

Извештај о раду Ковид амбуланте Дома здравља Младеновац

alt

У Kовид амбуланту Дома здравља Младеновац, од 17. марта, када је почела са радом, до данас, јавило се 453 пацијента. Тест на присуство вируса Ковид19 урађен је код 64 пацијента, од чега је четрдесет пацијената имало негативан налаз, а њих дванаесторо било је позитивно на вирус. Од поменутих дванаест пацијената, петоро је већ отпуштено са болничког лечења, док за дванаест пацијената још нису стигли резултати.

По евиденцији Портала отворених података Републике Србије, двадесет седам особа које имају пребивалиште на територији општине Младеновац заражено је вирусом Kовид 19, од чега се петнаест налази на евиденцији Портала отворених података Републике Србије, примљени у здравствене центре пре 17. марта, имају благу клиничку слику или очекују други контролни налаз. Ови пацијенти нису прошли кроз Kовид амбуланту Дома здравља Младеновац, а неки од могућих разлога су зато што су дошли из иностранства, већ су се налазили у медицинским центрима, зато што се ради о медицинским радницима или зато што само имају пребивалиште на територији наше општине а живе ван територије ГО Младеновац.

Просек година особа које су заражене вирусом Ковид 19, а који су се јавили у амбуланту Дома здравља Младеновац је 41 година. Најстарији пацијент има 72 године, излечен је и има негативан налаз, најмлађи пацијент има 5 година, нема симптоме и налази се под надзором лекара.

У последњих неколико дана смањује се број пацијената са респираторним симптомима који се јављају у Ковид амбуланту Дома здравља Младеновац. Упркос томе, биће повећан број урађених брисева због контролних прегледа онколошких болесника, трудница које се припремају за порођај и контролних брисева пацијената који су смештени у Институт за рехабилитацију Селтерс.

У Институт за рехабилитацију Селтерс смештени су здравствени радници, припадници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране и Војске Србије, њих деведесеторо код којих је дијагностиковано присуство вируса.
Према информацијама из Ковид амбуланте Дома здравља Младеновац, једном од пацијената који се налази у Институту за рехабилитацију Селтерс већ је урађен контролни брис који је негативан и тај пацијент биће отпуштен. У наредним данима биће урађен контролни тест за 60 лица која су смештена у Институту за рехабилитацију Селтерс.

Ковид амбуланта Дома здравља Младеновац радиће сваког дана и за време трајања Ускршњих празника од 08 до 18 часова.

Следећи извештај Ковид амбуланте биће прослеђен Штабу за ванредне ситуације градске општине Младеновац првог радног дана након Ускршњих празника.

Апелујемо да се грађани придржавају свих прописаних мера превенције, да наставе са одржавањем социјалне дистанце и да користе заштитне маске и рукавице.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ
III-09-820-1-42//2020, 16. април 2020. године

Командант Штаба
Владан Глишић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.