logo

Актуелности

Одржана Јавна расправа о буџету - Чокић најавио нови ребаланс


Пред тридесетак грађана и представника месних заједница у петак је одржана јавна расправа о буџету за 2010. годину. Предлоге и приоритете за наредну годину саслушали су Дејан Чокић, заменик председника општине, Мирјана Симовић, начелник Општинске управе, Анђелка Миловановић, начелник Службе за буџет и финасијске послове и чланови Општинског већа, Божидар Томићевић и Милан Ђорђевић.

Дејан Чокић, је упознао присутне са овогодишњим завршеним и текућим инфрастуктурним радовима у општине, али је најавио и други овогодишњи ребаланс буџета. Он је додао да је ово прва у низу Јавних расправа о буџету. Мирјана Симовић је истакла да је ова година протиче у усаглашавању надлежности простеклих из нових Статута општине Младеновац и града Београда. Она је одговорила на једну од примедби која се тицала буџетске потрошње да никада до сада није било фаворизовања појединих месних заједница.

Представници МЗ Међулужје као свој највећи проблем и приорит за наредну годину истакли су изградњу канализације и водоводне мреже, те предложили да грађани ове МЗ заједнички са општином финасирају овај посао у наредној години. Са друге стране "глас народа" из Драпшина предложио је да општине формира посебно тело само за месне заједнице јер су, по њима, сеоске месне заједнице угроженије док је у градским питање инфраструктуре углавном решено. Такође је замерено да је допис упуће председнику општине прослеђен ДИП - у те да од тада нису добили одговор на свој конкретан проблем.

Испред МЗ Дубона чуо се предлог да било најупутније да све месне заједнице доставе списак својих приоритета како би им се одмах одговорило шта од тога може да уђе у буџет за наредну годину. Из МЗ Центар чуо се предлог да ауторит Савета месних заједница зависи од тога колико ће бити испуњено од оних приоритета које грађани преко Савета МЗ траже од општине. Из овог дела нашег општине чуо се и предлог да се изнађе начин како се средства намењена спорту не би смањивала.

Представници Марковца су апеловали да се направе реални планови како се не би десилио да неки добију много, а неки ништа, док је испред Ромских организација предложено да се наредне године одвоји новац за општинску Канцеларију за Роме која би радила на инклузији Рома у друштво и установе.

Мирјана Симовић, начелник Општинске управе, је нагласила да би најбољи начин комуникације са људима који ће испред општине креирати наредни буџет био тај да Савети и грађани сачине своје листе приоритета и предају их у Служби за скупштинске послове.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.