logo

Актуелности

Јавни градски, приградски и локални превоз у Београду у четири фазе

alt

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић најавио је да ће се поновно успостављање јавног градског, приградског и локалног превоза путника у Београду одвијати у четири фазе и да стартује 8. маја. Како је у изјави за Студио Б прецизирао, ова организација урађена је на основу републичке препоруке, која је врло јасна по питању мера и упутстава за понашање како возног особља тако и путника, али и за обележавање возила и стајалишта.

ࢀ“ Дефинисане су четири фазе за успостављање и организовање превоза путника. Прва фаза подразумева превоз искључиво запослених, друга ђака и студената, трећа незапослених, туриста и других лица и четврта лица старија од 65 година ࢀ“ рекао је Васиљевић.

Он је прецизирао да је прописано да путници морају да носе маске и рукавице. На улазу ће се налазити редари. Улазак у возила биће по принципу ࢀžједан по једанࢀ, а на дуплим седиштима биће само по један путник. Налепнице ће бити на седиштима, као и на поду где ће бити обележена места за стајање путника и стрелице за кретање путника кроз возило.

ࢀ“ Све мере су донете због јавног здравља и као превенција од ширења заразе. Зато се правила морамо строго придржавати ࢀ“ истакао је Васиљевић.

Обавеза редара биће да прати улазак путника и да им даје инструкције о валидирању карте, кретању кроз возило, заузимању места и изласку из возила. Редари су, дакле, задужени да аутобуси буду колико год је то могуће оптимално оптерећени у овим условима, навео је Васиљевић.

Возачи ће као и до сада такође имати маске и рукавице, а посебним пластичним баријерама или кабинама биће одвојени од путника. Васиљевић је прецизирао да већина возила већ има кабине, а тамо где нема, ставиће се пластични застори.

ࢀ“ Припремљено је око 1.100 возила у градском превозу и око 260 возила у приградском превозу ࢀ“ казао је Васиљевић.

Он је додао да ће се ситуација пратити на дневном нивоу, а резервна возила биће у приправности за евентуално додатно интервенисање. Сва возила, закључио је Васиљевић, биће обележена налепницама за улаз и излаз, као и сва стајалишта, где ће бити и обавештење о понашању путника при уласку и изласку у возила. Он је апеловао на путнике да се придржавају мера.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.