logo

Актуелности

Високошколске установе почињу са радом 15.маја

alt

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да ће, у склопу припрема за наставак академске школске године, високошколске установе у земљи кренути са радом од 15. маја, уз поштовање превентивних мера.

У саопштењу поводом различитих и у неким ситуацијама погрешних интерпретација у јавности, а у вези са активностима на нивоу високог образовања, наводи се да није планирано класично одржавање предавања, већ да се сва предавања завршaвају „on-line“, у мају.

„Високошколске установе имају обавезу, да у складу са препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, односно општим упутством за примену превентивних мера на универзитетима/факултетима, академијама струковних студија и високим школама везано за COVID-19, организују обавезе студената, тако да они буду у минималном броју присутни на високошколским установама и у студентским домовима, како би се обезбедило одржавање социјалне дистанце и придржавање свих осталих превентивних мера.

На појединим високошколским установама (медицинским, техничким, природно-математичким) биће неопходно одржавање практичних/лабораторијских вежби, чију ће динамику дефинисати сама високошколска установа.

Сви студентски домови су дезинфиковани и спремни за пријем студената у малом броју и у складу са препорукама у вези са COVID-19.

Испитни рокови, почев од априлског, биће одржани уз све мере заштите, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је средства заштите за високошколске установе и студентске домове.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја консултовали су се око свих препорука са КОНУС, КАССС, СКОНУС и СКАССС“, истиче се у саопштењу.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.