logo

Актуелности

Стигло 50 пријава за субвенције


На конкурс Секретаријата за привреду до 16. септембра пристигле су 33 пријаве за доделу субвенције за самозапошљавање и 17 пријава за доделу додатне субвенције за отварање нових радних места, рекла је Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду.

Град Београд је издвојио седам милиона динара за субвенције за отварање и опремање нових радних места и самозапошљавање, како би помогао београдским послодавцима да задрже раднике које су већ запослили, као и да подстакне оне који желе да самостално отпочну своју делатност или да региструју своју радњу или предузеће. Субвенције од 2,5 милиона динара намењене су послодавцима који су већ запослили раднике на основу субвенције добијене од Националне службе за запошљавање током 2009. године, док је 4,5 милиона динара обезбеђено за незапослене који желе да самостално обављају регистровану делатност.

− Будући да се субвенција даје за обављање регистроване делатности коју корисник мора да обавља најмање две године, највећи број лица пријавио се за области услужног и производног занатства и личних и здравствених услуга. Велики број пријава пристигао је од грађана из Младеновца , Лазаревца и Обреновца − казала је Станија Вишекруна.

Послодавци ће добијати 50.000 динара по запосленом раднику, с тим што могу добити субвенцију за највише пет радника, док ће они који желе да отпочну сопствену делатност добити по 150.000 динара за трошкове регистрације или набавку дела основног средства за рад.

Међу пријављенима за самозапошљавање има највише дугорочно незапослених (дуже од 12 месеци), млађих од 30 година и незапослених код којих је утврђен престанак потребе за њиховим радом, као и самохраних родитеља и старијих од 50 година.

Пријаве за доделу субвенција могу да се шаљу док се средства не утроше, а најкасније до 15. новембра.

Пренето из дневног листа "Данас"

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.