logo

Актуелности

Наставак сарадње Града и Ветеринарског факултета


Секретаријат за комуналне и стамбене послове потписаће у петак, 23. октобра, са Факултетом ветеринарске медицине уговор за обављање стерилизације, кастрације и постоперативне хоспитализације паса луталица. Како је за Беоинфо рекао Владимир Терзин, помоћник секретара за комуналне и стамбене послове, уговор подразумева и обележавање паса микрочипом и вакцинацију против беснила.

– Планирано је да се око осамсто паса луталица кастрира или стерилише, микрочипује и вакцинише, а уколико су неке животиње болесне, најпре ће се лечити. Уговор је део Стратегије за решевање проблема паса луталица на територији града – казао је Терзин.

Потписивању уговора присуствоваће и представници немачког удружења за заштиту животиња "ЕТН". Четири ветеринара овог удружења у наредне две до три недеље обавиће око петсто кастрација паса који су тренутно смештени у азилу у Раковици. Све трошкове сноси ово удружење.

Уговор са Факултетом ветеринарске медицине реализоваће се сукцесивно до фебруара, односно марта наредне године. Укупна средства издвојена из градског буџета за ту намену износе око 8,7 милиона динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.