logo

Актуелности

Одложена седница Скупштине града


Због недостатка кворума седница Скупштине града Београда јуче није одржана, те ће према према најавама председника градске скупштине Александра Антића, поново бити заказана за наредну недељу. Тако ће расправа о ребалансу буџета највероватније сачекати следећу недељу иако тачан датум одржавања седнице још није саопштен.

Образлажући разлоге одлагања седнице, Антић је новинарима рекао да владајућа коалиција није успела да за јучерашње заседање обезбеди потребну већину одборника за усвајање одлука, као и да постоји више разлога за недолазак одборника.

– Постоји неколико разлога за данашње недолажење одборника, пре свега, владајуће већине. Један број одборника није у Београду и тако није био у могућности да присуствује седници, а други разлог јесте то што је неопходно да се унутар владајуће коалиције још једном консултујемо и усагласимо пре свега око ребаланса буџета. Очекујем да ћемо одлагање ове седнице управо искористити за разговор и договор о томе и да ћемо у току идуће седмице имати заседање на којем ћемо усвојити предлог ребаланса буџета, обезбедити стабилано финансирање корисника до краја ове године и нормално функционисање градских служби – рекао је Антић.

Либерално-демократска партија, која даје мањинску подршку већини у градској скупштини, имала је извесне замерке на приоритете у ребалансу, тако да је неопходно даље усаглашавање ставова.

Једна од замерки односи се на куповину зграде "Инекса", али Антић сматра да полемика не може да се води на нивоу да ли је тај објекат потребан граду, већ да ли је сада време за куповину.

– Без било какве дилеме, та зграда је потребна Београду. У овом тренутку Градска управа смештена је у девет објеката са 38 хиљада квадратних метара простора. Куповином ове зграде, сав тај простор био би ослобођен и стављен у функцију као пословни простор града. Инвестиција је апсолутно економски оправдана и новац би се вратио у врло кратком року. Још је важније то што би се обезбедила далеко већа ефикасност и рационализација Градске управе јер је њено стационирање на једној локацији у интересу свих Београђана. Једина полемика која може да се води је око тога да ли је за то право време. Сада јесте криза, али управо резултат тога и јесте понуда те зграде по цени која је прилагођена кризи. Дубоко сам уверен да би куповина овог објекта био одличан потез за град и грађане – казао је Антић.

На дневном реду седамнаесте седнице, поред извештаја о извршењу буџета у периоду од 1. јануара до 30. септембра, предлога одлуке о ребалансу буџета за 2009, те предлога одлука о обиму средстава за вршење послова града и градских општина и измена и допуна одлука о локалним административним таксама, налази се предлог измене и допуне Генералног плана Београда, као и петнаест предлога планова детаљне регулације или одлука о израдама планова генералне и детаљне регулације.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.