logo

Актуелности

Представници општине Младеновац на крсној слави Карађорђевића

Представници општине Младеновац на крсној слави КарађорђевићаЊихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина, Принц Филип, Принц Владимир, Принцеза Бригита, Принцеза Лавинија са супругом г-дином Остином Причардом и синовима Луком и Андрејем, и Сер Дезмонд Де Силва прославили су јуче Крсну Славу Краљевске породице Светог Андреја Првозваног у Краљевском Двору у Београду. Традиционалном пријему за представнике државних, културних и других институција, присуствовали су и представници Градске општине Младеновац, Дејан Чокић ,заменик председника општине и Драгана Лукач-Зечевић ,члан Општинског већа.

На свечаном славском ручку који је приређен након церемоније, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар II обратио се уваженим званицама и пријатељима.

− Као што је Свети Андреј првозвани издржао многе невоље, али остаo сигуран у својој вери, тако и ја вас све позивам да останемо сигурни у вери и напорима за добробит народа и наше земље. Захваљујем Господу на свим даровима, на здрављу, на пријатељима и сарадницима, на благослову који смо примили и коме се надамо. Хвала вам што сте данас овде са нама и желим вам да овај благи дан и све дане који долазе, проведете у миру и благостању.

Своје утиске са славског пријема у дому Карађорђевића пренела нам је Драгана Лукач-Зечевић .

− Славски пријем је био по строго утврђеном протоколу али све формалности око уласка у комплекс двора, па и у сам двор се одрађују ефикасно и уз максималну љубазност и коректност обезбеђења и људи из протокола. Тачно у 16 часова стигла је и породица Карађорђевић и почела да се поздравља са званицама и прима честитања. Након тога су гости били слободни да се послуже и да разгледају и фотографишу двор. Пријем је трајао до пола 6 када су гости поштујући сатницу почели полако да се разилазе. Све у свему, утисак са славског пријема је врло добар, превасходно због пријатног и спонтаног односа породице Карађорђевић према гостима − каже наша саговорница.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.