logo

Актуелности

Скупштина усвојила програме пословање јавних предузећа

Скупштина усвојила програме пословање јавних предузећаКако се и очекивало, одборници Скупштине градске општине Младеновац, су на јучерашњем 13. заседању локалног парламента усвојили овогодишње програме пословања општинских јавних предузећа и установа. Такође, усвојен је и Програм уређења грађевинског земљишта за 2010. годину као и нова одлука о одборничким примањима.

На дневно реду се нашло 12 тачака, а четворочасовно заседање прекинуто је код 11. тачке због обавеза једне од одборничких група. Иначе, сама дискусија кретала се у границама већ виђених расправа кад год се говори о пословању и раду општинских јавних предузећа. Заједничка црта која се провлачила кроз опозициону критику јучерашњих планова пословања је тврдња да се планирани приходи на крају ове године неће остварити, односно да су зацртани планови исувише абицозни да би их постојећа руководства и радници ових предузећа остварила. Интересантно је да је можда најбитнија јучерашња тачка − Програм уређења грађевинског земљишта, изазвала најмање интересовање одборника.

Скупштина је усвојила Планове пословања ЈКП "Младеновац" ; ЈКП "Пијаце Младеновац" ; ЈП за информисање "Младеновац" ; Туристичке организације Младеновац ; ЈП "ДИП" и Спортско рекреационог центра "Љубомир Ивановић - Геџа".

Током расправе о овим тачкама, одговорајући на критике опозиционих одборника о раду кванташке пијаце у Сенаји, директор ЈКП "Пијаце Младеновац", Бранислав Икић је обавестио одборнике да се приводе крају преговори са две фирме о организовању продаје пољомеханизације на кванташу. Са своје стране, директор ЈП за информисање "Младеновац", Славомир Војиновић, је обавестио присутне да је и друга заказана аукција за продају овог предузећа, заказана за данас, проглашена неуспешном и да се неће одржати јер надлежна Агенција није у законском року примила нити једну понуду заинтересованих купаца, те да се аукција одлаже.

Што се тиче тачака које се тичу кадровских промена на челу појединих јавних предузећа свакако треба издвојити да је Спортски центар добио новог директора. Скупштина је дужности првог човека ове установе разрешила Мирка Стевановића, а именовала Милоша Стојановића дипл.инд.менаџер (ЈС Драган Марковић - Палма). Уместо досадашњег председника Управног одбора СРЦ - а, Горана Спасојевића именован је Радомир Павловић.

Усвојеном Одлуком о накнадама и примањима одборника прецизирано је да одборник има право на накнаду за вршење одборничких функција и учешће у раду Скупштине у месечном износу од 3.000 динара, а ово право губи уколико не присутвује заседању за текући месец. Такође, чланови радних тела имају право на накнаду од 650,00 динара по седници, а на дан заседања одборници имају право на бесплатно паркирање током трајање седнице.

Скупштина је јуче добила и три нова одборника, с обзиром да су одборнцима Бранки Глишић, Горану Миленковићу и Драгану Павловићу са листе Јединствена Србија Драган Марковић - Палма престали мандати због подношења оставке, док су одборницима, Вери Миленковић, Невени Стојановић и Предрагу Николићу са исте Изборне листе потврђени мандати.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.