logo

Актуелности

Пријављивање за подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Родитељи тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца, који се до сада нису пријавили, могу поднети захтев и потребну документацију за остваривање права на сталну новчану помоћ, која је предвиђена Одлуком о правима и услугама социјалне заштите Града Београда, саопштено је данас из Секретаријата за социјалну заштиту.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић позвала је све родитеље да се пријаве за ову новчану помоћ Града, уколико то нису урадили до сада.

– Секретаријат пружа континуирану финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца. Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалнe заштитe и остварује се једном годишње. Због актуелне епидемиолошке ситуације омогућили смо родитељима да захтев и потребну документацију могу да поднесу и путем електронске поште јер нам је здравље наших корисника на првом месту. Родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду. У прошлој години, из буџета Града у ове сврхе издвојено је више од 12 милиона динара за 104 породице са 328 деце – рекла је Наташа Станисављевић.

Она је нагласила да ће Град Београд наставити и даље да обезбеђивањем и развојем услуга, првенствено из области социјалне заштите, пружа неопходну помоћ и подршку у циљу побољшања квалитета живота.

Захтев и потребна документација подноси се у Градском центру за социјални рад у Београду, Руска 4, a због актуелне епидемиолошке ситуације захтев и потребну документацију могуће је поднети и путем електронске поште на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

За све додатне информације родитељи се могу обратити на број телефона 011/2650-329. Потребна документација је следећа: извод из матичне књиге рођених за сву децу, пријава пребивалишта за сву децу, потврде из школе о редовном школовању, очитана лична карта подносиоца захтева (мајка или отац), фотокопија текућег рачуна и попуњен захтев.

https://www.beograd.rs/.../1777919-prijavljivanje-za.../...

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.