logo

Актуелности

За безбедност најмлађих Младеновчана

 Општина Младеновац пету годину за редом поклања родитељима новорођених беба дечије аутоседиште и новчану накнаду која је од почетка прошле године повећана са 10.000 на 20.000 динара. Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, данас је додела аутоседишта организована у два термина, уз поштовање свих мера превенције.

„Драго ми је када поједине родитеље на додели аутоседишта видим по други или трећи пут јер то значи да проширују своје породице, а свима нам је жеља да се у Младеновцу из године у годину рађа све више беба. Овај поклон родитељима значи због уштеде кућног буџета, али ми пре свега желимо да им укажемо на значај коришћења аутоседишта како би њихова деца била заштићена и безбедна приликом превоза у аутомобилу. До сада смо поделили више од 2000 аутоседишта, а ових дана расписујемо јавну набавку за ову годину тако да ћемо пројекат „Аутоседиште за свако дете“ реализовати и убудуће“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја.
Ивановић је додао да кроз Програм унапређења безбедности саобраћаја Комисија годинама организује едукације за предшколце и основце, такмичења знања из области саобраћаја са вредним наградама, као и едукације за бициклисте и возаче пољопривредних машина.
„Кроз овај програм направили смо полигоне за бициклисте у три основне школе, поделили више стотина ротационих светала трактористима, више од 300 кацига за бициклисте, око 300 блутут слушалица за безбедно телефонирање током вожње и око 200 пакета обавезне опреме - прва помоћ, троугао и прслук. Такође, поставили смо ЛЕД мераче брзине возила код ОШ „Свети Сава“ у Село Младеновцу и у Космајској улици у Баташеву у зони школе „Свети Сава“.
Ивановић је подсетио да је Комисија за бебзедност саобраћаја покренула електронски сервис „Стоп критиковању, дај предлог!“ као канал комуникације са грађанима у циљу лакшег и ефикаснијег решавања проблема.
„Много иницијатива је покренуто и захваљујући одличној сарадњи са Секретаријатом за саобраћај врло брзо очекујемо њихову реализацију. Недавно смо уредили зону ОШ „Момчило Живојиновић“ а могу да најавим и то да ћемо у наредна два до три месеца уредити још неке зоне школа које се налазе на државним путевима. У току је и измена саобраћајног пројекта на државним путевима који пролазе кроз општину Младеновац у погледу ограничења брзине, постављања сферних огледала, обележавања пешачких прелаза, све у циљу повећања безбедности саобраћаја на путевима у нашој општини“, рекао је Ивановић.
Родитељи су данас добили на поклон и заштитне маске са логом Комисије за безбедност саобраћаја и поруком „Возиш. Не пијеш.“
Asedista1
Asedista2
Asedista3
Asedista4
Asedista5
  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.