logo

Актуелности

Шта ће бити са Паркинг сервисом ?

Шта ће бити са Паркинг сервисом ? Четворосатно заседање општинске Скупштине одржано је у петак и не према најавама у Пленумској, већ у тек свеже окреченој Великој сали. Судећи према дужини и садржини излагања неких одборника изгледа да нису баш сви најбоље поднели хемијска испарења из врата и зидова. Елем, треба издвојити да смо на одржаној седници добили новог члана Општинског већа али и нову одлуку о јавним паркиралиштима која је изазвала и највеће негодовање опозиционих одборника. Осим ових и све остале тачке дневног реда су усвојене.

Иначе, на самом почетку седнице од стране одборника Уједињених региона Србије затражено је да се поменута тачка о паркиралиштима скине са дневног реда. Овом захтеву су се придружили и одборници СРС – а, али већином гласова овај предлог није усвојен.

Шта ново доноси и шта је највише засметало појединм одборницима у ОДЛУЦИ О КОРИШЋЕЊУ, УРЕЂЕЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЈАВНИХ ПАРКИРАЛИШТА И ЈАВНИХ ГАРАЖА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ И НАЧИНУ ПОВЕРАВАЊА ОБАВЉАЊА ОВЕ ДЕЛАТНОСТИ

Главна новина коју доноси ова одлука је да се посао који сада обавља служба "Паркинг сервиса" у оквиру ЈП "ДИП - Младеновац" убудуће може поверити другом предузећу или предузетнику путем јавног конкурса или пак, да општина може основати ново јавно предузеће које ће обављати овај посао. Овај посао се може поверити предузећу или приватнику на 5 година, а уколико купац, тачније закупац делатности, преузме обавезу улагања у објекте и набавку опреме веће вредности, и на период не дужи од 25 година.

Дакле, овом одлуком отворен је пут процесу који може да се заврши на два начина . Први, да се Паркинг сервис издвоји из ДИП – а и оснује као јавно предузеће и други да се поменуто предузеће приватизује, односно прода приватнику. Ова друга могућност коју пружа поменута одлука изазвала је бурно негодовање опозционих одборника који су тврдили да општина намерава да прода једино јавно предузеће које доноси новац, те да је то "сечење гране на којој седимо".

На ове оптужбе једини одговор је стигао у једној реченици и то од стране већника Драгана Марковића, који је обавестио Скупштину да је Веће одбило свих девет амандмана на ову одлуку које поднео одборник СРС – а, Јовановић. После овога, господин Јовановић је у наредних сат времена, на опште одушевљење свих одборника, образлагао своје амандмане причом о Дивљем западу, неухрањеним кравама и Ватиканским масонима. Како се и очекивало, ни један од његових амандмана није усвојен али остаје нам да у наредним месецима или данима видимо шта ће бити са Паркинг сервисом.

Још једна тачка која је изазвала полемику међу одборнцима је и РАЗРЕШЕЊЕ И ИЗБОР ЧЛАНА ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ . На захтев Привременог органа Јединствене Србије, Милоша Стојановића, за промену члана већа, председник ГО Младеновац Бранислав Јовановић је изашао пред Скупштину са предлогом да се разреши Миомир Мики Мрвошевић, а да се на дужност члана Општинског већа изабере Драган Павловић, предузетник из Младеновца.

Бранислав Јовановић је, пре тајног гласања, изнео образложење предлога и биографију новог већника Драгана Павловића.

– Прича се и о реконструкцији Владе Србије тако да не видим зашто је предлог о замени члана једног Општинског већа толико необичан. У циљу бољег функционисања дошао сам до закључка да једног члана Већа треба заменити другим. Дакле, уместо господина Мрвошевића који је радио свој посао на обострано задовољство ја предлажем господина Драгана Павловића. Господин Павловић је рођен 11.4.1964 године у Рогатици. Од истог дана живи у Младеновцу јер је стицајем околности тамо рођен. По струци је машински техничар, отац двоје деце, приватни предузетник и власник бироа за компјутере, графику и сито штампу "Граф" од 1991. године. Оно што ће он радити види се из овога што човек успешно ради двадесет година, а да ли ће само то или још нешто радити то ћемо видети у наредном периоду – рекао је Јовановић.

Начелник Општинске управе, Мирјана Симовић, одговорила је на замерке опозиционих одборника који су изнели на ИЗВЕШТАЈ О РАДУ УПРАВЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ПЕРИОД ОД 1.1 – 30.6.2010. ГОДИНЕ СА ПРЕДЛОГОМ ЗАКЉУЧКА . Она је нагласила да ни као човек, ни као руководилац, ни у једном тренутку није доживела смањење броја запослених у Општинској управи као некакав успех.

– Оно што сам истакла је да са смањеним бројем радника Општинска управа одговара свим пословима који су у њеној надлежности. Што се тиче вашег излагања о судским споровима, ја заиста не могу да дам одговор из простог разлога што је за заступање Општине Младновац задужено општинско Јавно правобранилаштво и ви сте на прошлој седници та питања могли да поставите. Не могу и нећу да верујем да је било који папир из Општинске управе који је био доказно средство у судском поступку отишао неоверен и непотписан. Ако има таквих ситуација ја бих вас молила да ми те папире доставите јер бих то врло радо погледала и видела о чему се ради. Што се тиче ваше опаске да нема извештаја о стању привреде из Одељења друштвених делатности, могу вам рећи да се ова служба редовно и ревносно обраћа предузећима из Младеновца тражећи податке о стању тих фирми. На нашу велику жалост ти одговори никада не дођу у Одељења друштвених делатности да би људи који раде те послове могли да направе коректне извештаје. Ми немамо механизме којим би неког директора натерали да нам достави извештај о стању у дотичном предузећу. Причали сте и о легализацији. Колико год вама то изгледало необично да је 2.029 захтева за легализацију поднето и да је 139 решено, а да је то у свом извештају кажем да је успех, ја ћу то и данас поновити. Сви знате да је поднет велики број захтева у целој Србији, а да се веома мали број захтева решио и у великим срединама као што је Град Београд где је поднето неколико десетина хиљада захтева, а решено до хиљаду, ја могу да кажем да је наш број решених захтева успех – рекла је Симовић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.