logo

Актуелности

Пријем за ученике који су похађали програме истраживачке станице "Петница"

 

За петоро надарених ученика младеновачке Гимназије који су успешно завршили програме Истраживачке станице "Петница" организован је пријем у Градској општини Младеновац.

Ана, Милица, Даница, Растко и Срба су изразили захвалност Општини Младеновац која је пропознала значај који ови програми имају за даље усмеравање каријерног развоја и истакли да је искуство које су стекли тимским радом од изузетног значаја за њихове социјалне, односно комуникационе вештине.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, похвалио је ученике на иницијативи и жељи да нешто додатно науче и нагласио да ће општина и следеће године подржати ученике свих школа који буду изразили жељу да се додатно образују.Такође, ученицима је рекао да су врата општине за њих и њихове идеје увек отворена.

Директор Гимназије Младеновац, Александар Цветковић, говорећи о својим ученицима, истакао је да је поносан на њих, као и на све друге који улажу своје слободно време у додатно образовање.

Чланови Већа Градске општине Младеновац Дејан Степановић и Вељко Лукић такође су поздравили ученике и пожелели им срећу у будућем образовању на високошколским установама.

Како су ученици навели, похађање програма у "Петници" им је помогло у вези са стварима које не могу нужно научити у формалним установама образовања. Како кажу, оно што су научили односи се на методологију научног истраживања, вештине из области социологије и психологије, односно комуникације, а поред тога, значај се огледа и у дружењу са вршњацима из других места који деле иста интересовања.

Милица Милошевић, ученица трећег разреда Гимназије ИТ смера осврнула се на значај који је "Петница" имала за њено образовање.

""Петница" је доста побољшала моје способности. Пре свега, ово искуство ме научило да радим у тиму, да истражујем и још доста нових ствари. Стекла сам много нових познанстава, доста људи који имају иста интересовања као и ја. У "Петници" смо научили да колективно пружамо подршку једни другима како бисмо напредовали. Тај напредак доста значи. Мене је занимало рачунарство. Пре "Петнице" имала сам неку основну идеју о рачунарству, а након похађања програма сам сазнала да рачунарство није баш оно што сам прво замислила и да ту има доста занимљивих ствари. Заинтересовала ме и криптологија тј.шифровање и сличне ствари. Све у свему, ово је за нас било дивно искуство" истакла је Милица.

Похађање програма и боравак у Петници талентованих младеновачких гимназијалца финанисрала је Градска општина Младеновац.

Petnica1
Petnica2
Petnica3
Petnica4

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.