logo

Актуелности

Паметно улагање у паметне

Паметно улагање у паметнеНаши суграђани који ће већ колико сутра бити врхунски лекари, зубари, инжењери, професори и наставници окупили су се данас на пријему у свечаној сали "др Елси Инглис" где им је Дејан Чокић, заменик председника Градске општине Младеновац, уручио уговоре о стипендирању. Када видите момке и девојке који од прве године студирања и првог испита "бију" само деветке и десетке, ма колики песимиста били, бар на тренутак помислите – "Ако бар неко од њих остане у Младеновцу можда и имамо неке шансе".

Одлука Градске општине Младеновац и општинске Скупштине да измени Одлуку о општинским стипендијама и од ове школске године повећа број општинских стипендиста на 60 студената сигурно спада у једно од најпаметнијих овогодишњих улагање буџетског новца. Општина ће у наредних десет месеци сваког од 60 академаца месечно стипендирати са по 8.500 динара.

Будућност ове вароши и ове државе зависиће од ових младића и девојака ако макар само део свега онога што прати студирање, а то је упорност, одрицање, труд, ентузијазам и такмичарски дух пренесу сутра и на радна места.

Поздрављајући студенте и њихове родитеље, Дејан Чокић , заменик председника Градске општине Младеновац, рекао је да му представља част и лично задовољство што има прилику да угости најбоље студенте Младеновца.

– Желим да вам се захвалим, али пре свега да вам честитам, што сте се својим радом и трудом изборили за студентске сипендије и нама као општини пружили ту част и прилику да улажемо у будућност. Нема никакве сумње да сте ви будућност ове општине. Зато ми дозволите да вам се још једном захвалим у име Општине Младеновац и у лично име и пожелим вам успеха у даљем школовању – рекао је Чокић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.