logo

Друштво

Шумадијски блуз

Одлуком председника општине младеновачком блуз-рок бенду "Cotton Pickers" додељена је Плакета Градске општине Младеновац за освојено прво место на овогодишњој зајечарској Гитаријади.

ЗАЈЕЧАР, 7. августа 2011. (Бета) - Победник 45. зајечарске "Гитаријаде" је демо група "Котон пикерс" из Младеновца, одлучио је жири – Ова агенцијска вест о успеху младеновачког бенда истог дана се нашла у свим српским штампаним и електронским медијима. У више наврата смо били сведоци да медијску популарност овог типа наша општина доживи једино када се догоди нека несрећа.

Овај пут је било другачије и то је награђено.

За трио који свира заједно већ седам година, а који чине браћа Степић, Јован (гитара и вокал) и Иван (бас) као и Урош Угриновић на бубњевима, чуло се и пре победе на Гитаријади. Квалитет звука и сталан напредак PICKERS-a више пута су и званично награђени: Треће место (2010.) на такмичењу "Демо мастерс 7" у организацији Радио Београда 202 (песма "Waiting For A Bus" се нашла на истоименој компилацији), прво место на 31. Мајској Гитаријади у Пожаревцу (2010.), друго место на фестивалу "Ухвати ритам" у Свилајнцу...

Приликом доделе Плакете, Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, је рекао да сви знају шта значи зајечарска "Гитаријада", како у старој Југославији, тако и данас у Србији.

– Успех који сте вас тројица постигли заслужује да наша општина покаже да има част и задовољство што сте својом музиком и нас представили. Ваш успех ће остати записан, а преко вас се чуло и чује се за Младеновац. У историји ће се знати да је једна група из Младеновца освојила прво место на Гитаријади. Искрено вам честитам на вашем успеху, ово данас је мали знак пажње, а могу да вам обећам и другу врсту помоћи која вам је сигурно потребна у вашем раду – рекао је Јовановић.

"Глас" бенда, Јован Степић, каже да је први осећај после победе на Гитаријади био такав да "нисам имао утисак да смо нешто велико направили".

– Како је време пролазило схватио сам да то баш и није тако мала ствар за један мали бенд из Младеновца. Сва тројица смо одавде и волимо и поштујемо овај град зато нам плакета коју смо добили од председника општине представља велико признање и част. Без обзира шта ћемо даље да радимо и где ћемо да живимо, Младеновац ће за мене увек бити мој град – каже Степић.

Момци који своје пробе изводе у једној од напуштених просторија младеновачке кланице, најављују скорашњи излазак новог албума. Блузерски нема шта ! Од памучних поља Луизијане до напуштене српске кланице.

– Сада нас очекују и поприлично свирики по Србији јер нас људи више препознају него пре. Жеља нам је да пласирамо нашу музику и ван граница Србије. За добар бенд не треба много времена ако се људи препознају. Тако је у музици, тако је и у животу. Важно је да радимо као тим. Врло рано смо се препознали у блузу али је и истина да блуз није најпопуларнији код нас док је у свету потпуно друга прича. Временом смо постали "тврђи" у звуку, не да би смо удовољили народу јер смо и даље у рок блуз варијанти, тако да сада има ту музике за свачије уво – каже Јован Степић, који као и млађи брат студира геодезију, док бубњар Урош Угриновић ради у младеновачкој фирми која уводи Интернет.

 

Cotton Pickers - Waiting For A bus (Video)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.