logo

Друштво

Проблем у власницима, а не у псима

Проблем у власницима, а не у псимаПриступ решавању проблема напуштених животиња на територији града Београда биће делимично измењен јер су анализе показале да су животиње на улици у највећем броју имале своје власнике, најавио је Владимир Терзин, помоћник секретара за комуналне и стамбене послове задужен за послове зоохигијене.

– Према анализама у свету, већина напуштених паса на улицама, чак преко 80 одсто, некада је имала власника. Променама градских одлука о држању животиња на територији града Београда доћи ћемо до веће контроле власничких паса. То ће се постићи њиховим стриктним обележавањем, вакцинацијом и контролом парења. Град такође има намеру да издавањем ваучера у току следеће године поспеши кастрацију и стерилизацију власничких животиња. Изменом стратегије акценат ће бити на контроли власничких паса јер они чине највећи број напуштених животиња – рекао је Терзин.

Скупштина града је 2006. године донела стрaтегију за решавање проблема напуштених паса на територији Београда која подразумева хватање напуштених животиња, њихову стерилизацију и пуштање на место са којег су одведене. Тиме се првенствено постиже прекид биолошког ланца размножавања животиња, њихова лакша контрола и праћење помоћу чипа, као и смањење агресивности. Животиње које су стерилисане више немају инстинкт стварања чопора и парења.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.