logo

Друштво

Слава Друштва српско - руског пријатељства

Поводом Светог Серафима, славе Друштва српско - руског пријатељства, делегацију ове организације и госте из амбасаде Руске федерације јуче је угостила Јасминка Прокић, помоћник председник градске општине Младеновац.

Младновачка подружница Друштва српско – руског пријатељства организовала је Свечану академију поводом славе Светог Серафима Саровског али и три године од оснивања Друштва. Након пријема у општини Младеновац, одржана је Свечана академија.

Како је на јучерашњој свечаности истакао Стојан Арсић, председник друштва, рад подружнице у Младеновцу је још један корак у приближавању наше општине руској култури, науци и привреди. Друштво српско-руског пријатељства настало je сa циљем јачања и продубљивања вишевековних, живих веза између српског и руског народа, између Србије и Русије.

Поред представника градске општине Младеновац, пријему и програму су, међу осталима, присуствовали и Валентин Кољасев, први секретар Амбасаде Руске Федерације у Београду и Олга Татарченко, аташе Амбасаде Руске Федерације.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.