logo

Друштво

Наташа, Мина и Лука

Наша суграђанка Маја Стојић из Баташева породила се 15. јуна и у размаку од непуна три минута свет су угледале Младеновачке тројке, Наташа, Мина и Лука.

Велика радост за сваку породицу, за оца Ненада и малог, сада најстаријег брата, петогодишњег Николу. Ипак, после посете породичној кући Стојићевих у Баташеву помешана осећања. Код куће смо затекли поносног оца Ненада и малог Николу. Мајка Маја је пешке, без аутомобила, у поклоњеним колицима, цела два километра до Дома здравља одвела своју децу на редован преглед.

И ту долазимо до једног дела ове приче смештеног између радости и туге. Мала трошна кућа од четрдесет пет квадрата, без купатила и канализације, нажалост, место je, где ће мале Младеновачке тројке проговорити прве речи и направити прве кораке.

Отац Ненад каже да ради повремено, кад има посла. Жена је на породиљском боловању, али је и она, како каже, на минималцу.

– Нећу да кукам, деца су велико богатство. Кад сам чуо да су тројке био сам срећан као и сваки отац, то ми је Бог дао и борићу се за њих.

Знаш како је, неку помоћ од државе нисмо још добили, наврате тако људи, комшије, донесу по неку стварчицу за бебе и то је то. Видите и сами ово је мала, стара и трошна кућа, нас шесторо делимо 45 квадрата. Ако будем могао да сакупим нешто материјала па до зиме да урадим бар то купатило, много би ми значило, сад имамо  пољски клозет, а кад купаш децу мора да буде топло.

Воду су ми скоро прикључили, сад да видим то купатило и канализацију. Па касније мало по мало, како се и колико буде могло, да променим кров и остало. Свака помоћ ми добро дође, нећу да се стидим, за моју децу се борим ...

Представници градске општине Младеновац обишли су данас породицу Стојић, помогли са дечијом опремом. Председник Дејан Чокић, обећао је да ће се општина потрудити да уради купатило

– Помоће јесте мала али надам се да ће ти користити. Знам да ти није лако, троје деце је богатство за наш град, али знам да тебе чека борба да у овом времену деци обезбедиш све што им треба. Ето, учинићемо све шта можемо.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.