logo

Друштво

Дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се у великом броју земаља света као сећање на све настрадале. У Републици Србији, Светски дан сећања обележен је 16. новембра, а овај дан обележен је и у градској општини Младеновац.

Поводом овог датума, Драган Марковић и Страхиња Стојковић, чланови општинске Комисије за безбедност саобраћаја, обишли су све основне школе на територији наше општине. Са директорима школа потписана је Деклариција о безбедности саобраћаја. Током ове недеље основци ће имати по један школски час на тему безбедности и понашања у саобраћају.

Обележавањем Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода намера је да се скрене пажња јавности на саобраћајне незгоде, последице саобраћајних незгода, трошкове незгода, као и мере које се могу предузети да се оне спрече. Такође, обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода је прилика да се институције и друштво подсете на одговорност и да се истакне значај јавне свести о последицама саобраћајних незгода.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.