logo

Друштво

Људска реч као прва помоћ

Људска реч као прва помоћПрво "Телефонско саветовалиште за превенцију суицида" у Београду, почело је са радом 15. фебруара. Саветовалиште је заједнички пројекат Секретаријата за здравство града Београда, "Телекома Србије" и Удружења грађана "Центар за животне вештине". Секретаријат је подржао формирање телефонског саветовалишта за превенцију суицида, чији је циљ, пре свега, пружање психосоцијалне подршке особама у кризи и благовремена идентификација особа на високом ризику за самоубиство као и укључивање других надлежних служби у обезбеђивање професионалне помоћи.

Удружење "Центар за животне вештине" иницирао је отварање бесплатног телефонског саветовалишта за психосоцијалну подршку особама које се налазе у суицидалној кризи у току 2009. године. Захваљујући подршци "Телекома" и града Београда, спроведене су све припремне активности како би телефонско саветовалиште за превенцију суицида у Београду почело да ради.

Од понедељка, 15. фебруара, грађани Београда који имају емотивне и психолошке потешкоће, осећају се тужно или безнадежно савет могу да потраже на телефон 0800-201-200 од 18 часова до 8 ујутру, свакодневно, викедном и празницима. Позиви су бесплатни .

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.