logo

Друштво

Порођај на тротоару

Порођај на тротоаруПризор полуголе жене која јечећи лежи на тротоару у улици "Војводе Путника" зауставио је јутрос многобројне суграђане који су журним кораком ишли на посао. Двадесетогодишња жена родила је јутрос око 07.40 здраво мушко дете, поред контејнера, на двадесетак метара од Дома здравља и Одељења за гинекологију. После асистенције дежурних лекара из Хитне помоћи, мајка и дете превежени су санитетом у београдско породилиште, а како смо сазнали од лекара и мајка и дете се осећају добро.

Несвакидашњи призор у центру града трајао је непуних десетак минута. Када је осетила да малишан више нема намере са се задржава унутра, млада мајка којој је ово четврто дете кренула је сама ка Дому здравља. Међутим, порођајни болови су је зауставили недалеко од одредишта, те је легла на тротоар и сама се породила. Убрзо је неко од присебних грађана, када је схватио о чему се ради, отишао до Хитне помоћи и позвао лекаре који су пререзали пупчану врпцу и примили мајку, дете и срећног оца који се у међувремену појавио. У просторије Хитне помоћи убрзо је дошао и остатак породице, а баба је само кратко прокоментарисала − Сама је крива, требало је раније да дође.

Иначе, овакав случај је реткост у нашој вароши, о чему сведочи и податак да је медицинско особље прошле године обавило само шест порођаја на терену, у младеновачком Дому здравља или сеоским амбулантама. Ипак, најважније од свега је да се мајка и дете осећају здраво и добро, а ми још једном Младеновчанину желимо Срећан рођендан !

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.