logo

Култура

XXIII Ликовна колонија "Младеновац" 2009.

XXIII Ликовна колонија "Младеновац" 2009.Уз етно песме Снежане Спасић и пратњу Александра Васова у понедељак 27. јула (20 часова) у галерији "Фоаје", свечано ће бити отворена 23. Ликовна колонија "Младеновац". У организацији младеновачког Центра за културу и покровитељством Скупштине градске општине Младеновац, десет уметника из Србије и иностранства радиће до 1. августа када је и изложба радова и свечано затварање. Овогодишњи гости колоније су Јелена Грујичић из Суботице, Роберт Цветковски (Куманово), Марина Мирковић (Апатин), Бојана Дабић (Београд), Бранко Милановић (Краљево), Оливера Мићић (Шабац), Никола Филиповић (Сарајево), Тања Уверић (Суботица), Наташа Филиповић (Крагујевац) и Наташа Милованчев из Скопља,

".... Двадесет шестог јула почиње 23. Ликовна колонија Младеновца. Као и сваке године, суочио сам се са бројним проблемима који су једног тренутка могли да надвладају и да поразе оно у шта је толико дуго улагано, али можда је то последица овог времена у којем смо. Времена кризе, безвлашћа, примитивизма и да не набрајам, довели су не само мене него и многе оне који су у мањини, нажалост, да се замислимо и да поставимо себи питање да ли то уопште некоме треба ?

И овог пута ми је било тешко да се одлучим кога од многих искрених стваралаца да одаберем, и најзад ми је избор пао на групу младих који су се организовали и своју групу прозвали уметничком инфекцијом, Art infection. Помислио сам да нам управо таква врста инфекције треба. Поред свињских, птичијих, кинеских и осталих епидемија, зашто се не би заразили инфекцијом уметности ?

Наравно, уз ову групу, Ликовну колонију Младеновца оплемениће два сликара из Македоније и њој дати интернационални тон. Надам се да ћете сви ви који дођете да посматрате стварање учесника 23. Ликовне колоније у Младеновцу бити инфицирани вирусом уметности ..."

Председник Савета колоније : др Владимир Манић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.