logo

Култура

Младеновац на "Данима европске баштине"

Младеновац на "Данима европске баштине"Дани европске баштине у Београду се одржавају редовно од 2002. године, а овогодишња манифестација одржава се од 11. до 21. септембра. Сваке године са другом темом, манифестација је у Београду постала својеврстан празник културе и туризма. За посетиоце су отварана градска здања, куће под заштитом, музеји и друге установе културе. Ове године програми се одржавају под слоганом " Баштина као подстицај интеркултурног дијалога ".

Као и сваког септембра разноврсним програмима на читавој територији града представља се наслеђе као заједничка баштина европских народа, разноликост култура, традиције, обичаја. Младеновац ће свој допринос овогодишњим европским данима дати организовањем следећих догађаја у нашем Центру за културу :

17. септембар − Отварање изложбе радова иконописачке колоније Св.арханђела манастира Тресије. Промоција књига "Посне сликарске технике - допуњене методе иконописања" Југослава Оцокољића, "Смисао иконе" руских аутора Успенског и Лоског, и "Иконе и тајновити основи хришћанства" Р. Темпла.

22. септембар − Промоција туристичких потенцијала Младеновца - у сарадњи са Туристичком организацијом Младеновца.

24. септембар − Промоција књига Боре Шобота "Стан путниче" о чесмама у околини Младеновца и књиге "Запис о записима" о важнијим записима у околини Младеновца.

Информације на телефон : 8231 - 230

Музеј Младеновца − Историјска, археолошка и етнографска баштина Младеновца. Уторак, среда, петак : 10 - 17 часова ; четвртак : 12 - 20 часова ; субота 10 - 17 часова и недеља од 10 до 14 часова.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.