logo

Култура

Марадона у Младеновцу

Марадона у МладеновцуДокументарни филм "Марадона" режисера Емира Кустурице о прослављеном аргентинском фудбалском асу Дијегу Арманду Марадони биће приказан у младеновачком биоскопу 28. , 29. и 30. септембра са почетком у 19 часова. Цена улазнице је 150 динара.

Користећи прилику да се Марадони приближи онолико колико то до сада никоме није пошло за руком, као и захваљујући изузетној архиви, Кустурица води публику на буран и врло личан обилзак најзначајнијих места и људи у животу овог фудбалског бога – од Аргентине до Напуља и од Кубе до Барселоне; од породице и другова из детињства до саиграча (Лионела Месија и Клаудија Каниђе) и светских државника (Фидел Кастро). Невероватна прича о том великану, од скромних почетака до врха света и од спектакуларног, трагичног пада до поновног рођења.

Осим Марадонине исповести, Кустурица у филму доноси и слике са путовања возом у Мардел Плату 2005. године на највећи алтерглобалистички самит, као и причу о Марадониној цркви коју финансира власник једног ноћног бара из Буенос Аиреса. У филму се износи доста оптужби против тадашњег председника САД Џорџа Буша, а приказано је и Марадонино пријатељство с комунистичким лидером Кубе, Фиделом Кастром и председником Венецуеле Хугом Чавесом. Кустурица је на премијери у Кану признао да је филмом о Марадони дао и сопствени политички манифест, као режисер који долази из земље коју је бомбардовао НАТО.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.