logo

Култура

Концерт ветерана фолклора

                                                                               

 

Ветеранска секција КУД-а "Војвода Јанко Катић" угостила је вечерас десет фолклорних ансамбала из Србије који су наступили на традиционалном годишњем концерту у Спортском центру. 

На 12. Сабору ветеранских секција наступила су Културно - уметничка друштва из Београда, Сурчина, Ресника, Падинске Скеле, Обреновца, Крагујевца, Смедерева и Костолца. Улаз је био слободан.

Отварајући Сабор, Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, пожелео је гостима добродошлицу у Младеновац и пријатан боравак у нашем граду.

– Захваљујем се организатору на овој манифестацији која служи на понос нашој општини. Културно - уметничко друштво "Војвода Јанко Катић", које има изузетно богату традицију и следеће године слави 120 година постојања, показало је да успешно организује овакве приредбе. Хвала вам, уз жељу да се видимо и следеће године – рекао је Чокић. 

Иначе, младеновачки ветерани фолклора из КУД-а "Војвода Јанко Катић" први пут су се окупили 1996. године, а организовано наступају већ двадесет година. Тада су имали 45 чланова, а данас ова секција окупља 32 члана.

 

 

 

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.