logo

Образовање

Министарство обећало помоћ

 

Представници Канцеларије за младе градске општине Младеновац разговарали су са Зорицом Лабудовић, помоћником министарке за омладину и спорт Републике Србије о будућем финасирању пројеката у Младеновцу.

Састанку у Министарству омладине и спорта присуствовали су Страхиња Стојковић, кординатор Канцеларије за младе и Филип Обрадовић, шеф ресора за едукацију и образовање младих Омладинске културне организације "Младеновац".

Како нам је Стојковић рекао, помоћник министра Зорица Лабудовић обећала је испред ресорног министарства помоћ кроз конкурс за финансирање заједничког деловања невладиних организација и локалних канцеларија за младе у вредности од 1.000.000 динара. Стојковић каже да би конкурс требао да буде расписан крајем фебруара, а да ће Канцеларија за младе аплицирати заједно са Омладинском културном организацијом.   

– Током састанка госпођа Лабудовић похвалила је досадашњи рад наше канцеларије, ширећи импресије о хуманитарним и едукационим акцијама које је канцеларијa у веома кратком року успешно организовала, притом наглашавајући да је канцеларија за младе ГО Младеновац и ако јако млада, пример како треба да функционише успешна локална канцеларија. По даљим речима госпође Лабудовић одлука о оснивању канцеларије на територији наше општине се већ кроз шестомесечни рад показала као исправна и веродостојна, а даљи рад и напредовање канцеларије имаће пуну подршку Министарства Омладине и Спорта  – рекао је Стојковић и додао да Канцеларија има велику подршку од стране председника општине Дејана Чокића и општинског већника за младе Богдана Вуксановића. 

Стојковић је рекао да је израда Локалног акционог плана за младе у току као и припреме за образовање локалног Савета за младе који ће се употпунити комплетна локална стратегија за развој положаја младих у складу са Националном Стратегијом за Младе Републике Србије.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.