logo

Образовање

Награде за најбоље ученике

Градска општина Младеновац је и ове године наградила најбоље ученике који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима.

Поред већ традиционалне праксе градске општине Младеновац да сваке године награђује најбоље младеновачке основце, добитнике дипломе "Вук Караџић", општина је наградила и ученике који су постизали изузетне резултате на републичким такмичењима.

Тако су недавно на пријему код Дејана Чокић, председника општине Младеновац, троје ученика из Гимназије и двоје из ОШ "Коста Ђукић" као награду добили по таблет рачунар.

Према речима Драгане Лукач Зечевић, чланице Већа градске општине Младеновац, у плану је обезбеђивање адекватних награда и за ученике Техничке школе који су на специфичним струковним такмичењима остварили завидне резултате.

– Како се ближи први септембар радујемо се прилици да, добродошлицом у школске клупе и симболичним поклонима од стране општине, пожелимо најмлађим ученицима срећан почетак школовања. Ове школске године у први разред седам младеновачких основних школа уписано је 495 првака уз најаву да би тај број могао бити и нешто већи – истакла је Лукач Зечевић.

Када је у питању праћење редовног похађања наставе и уписа у обавезну предшколску установу, Драгана Лукач Зечевић каже да је у 2012. години поднета 81-а прекршајна пријава против родитеља чија деца нису редовна на настави, односно нису уписана у обавезну предшколску установу, док су, за сада, у 2013. години поднете свега две пријаве.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.